Trainee som biträdande fastighetschef

Samuel Lideberg

Bygg- och fastighetsbranschen står inför en utmaning, Många pensioneras de närmaste åren, och återväxten av kompetens har varit 'måttlig'. Detta faktum har fått SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, en bransch- och intresseorganisation för 300 allmännyttiga bostadsföretag, att ta initiativ till ett traineeprogram för nybakade byggnadsingenjörer. På den vägen är det som den Malmöskolade Samuel landade hos ÄBO för vad som just nu omfattar ett års anställning.

Jag tar några ord med Samuel och blir smått överraskad när jag ställer frågan om fritidsintressen?

- Jag gick två år på folkhögskola, musikprogrammet.

Samuel berättar hur musiken alltid varit hans stora intresse. Och att hans instrument kanske inte tillhör de vanliga - cello. Cello och sång. Många år i kör, ett antal spelningar och en bred palett av stilar.

Senare efter tre års studier på Malmö högskola är han tillbaka i bekanta trakter. Skola i Diö, gymnasium på Haganäs teknikprogram och nu inpendlare från storstaden i söder.

Vilka projekt Samuel är involverad i är just nu p-platser och lägenhetsrenoveringar. Men som sagt, det står mycket på agendan, och Samuel lär säkert få sätta tänderna i delar av de nya fastighetsprojekten.

 

Vi använder cookies