Betala din hyra

Betala hyran

Hyran ska betalas senast sista vardagen före början av varje kalendermånad till bankgiro 317-2327. Det innebär att t.ex. januari hyran ska vara betald senast den sista december. Att missa betala hyran vid enstaka tillfällen är mänskligt men händer det flera gånger riskerar man att förlora lägenheten.

 

Har du ingen hyresavi

Du är alltid skyldig att betala din hyra oavsett om du inte har fått någon hyresavi.

Har du ingen hyresavi kan du logga in dig på Mina sidor för att hitta OCR-nummer. Du är också välkommen att ringa eller besöka oss på kontoret. Du når oss på telefonnummer 047655420.

 

Det finns tre sätt att betala din hyra på, välj det som passar dig bäst

 

Autogiro

Att betala din hyra med autogiro är ett smart sätt att hålla koll på fakturor och förfallodatum.

Väljer Du att betala med autogiro drar vi rätt hyra den sista dagen i varje månad. Det enda du måste göra är att ha koll så det finns rätt summa som ska dras på kontot, dagen före förfallodagen.

Du kan anmäla autogiro på din internetbank eller är du välkommen till vårt kontor för att fylla i en blankett om ett medgivande att pengarna ska dras från ert konto.

Avisering om betalning sker endast vid beloppsändring.

Du kan även välja både autogiro och e-faktura om Du vill ha möjlighet att kunna se Din faktura.

 

E-faktura - elektroniskt via din bank

Om du har internetbank kan du välja att betala din hyra via e-faktura. Gå via din internettjänst och anmäl dig till e-faktura.

 

Pappersfaktura

Du får dina fakturor hemskickade till dig. Varje kvartal skickar vi avier för tre månader, t.ex. i mitten av december får man januari, februari och mars avierna skickade till sig.

Ange alltid rätt OCR-nummet vid betalning kolla en extra gång på fakturan.

 

Vad händer om jag inte betalar i tid

Den som inte betalar sin hyra får ett inkassokrav från Intrum Justitia. Hyresgästen får då även betala inkassokostnad som just nu är 180kr. Samtidigt läggs det på en dröjsmålsränta enligt räntelagens bestämmelser. Om betalning inte sker kan ärendet i nästa steg lämnas till Kronofogdemyndigheten för ett betalningsföreläggande. Hyresgästen riskerar att bli avhyst från sin bostad eller lokal samt belastat med en betalningsanmärkning.

Även den rättsliga hanteringen med betalningsföreläggande, stämning och avhysning kommer fortsättningsvis att handläggas av Intrum Justitia. Kostnaden för den hanteringen regleras också i lag och belastar dig som hyresgäst. Om du får ett Inkassokrav och har frågor angående saldo måste du vända till dig till Intrum Justitia.

 

Du når Intrum Justitia på telefonnummer: 08-616 77 20

 

Älmhultsbostäder AB

Torngatan 4 C

343 31 Älmhult

Tel: 0476 - 554 20

JOUR: 0470 - 468 51

 

Telefontider

Mån - Fre  kl 08.00 - 12.00

 

Besökstider

Mån-Tor kl 13.00 - 15.00

 

 

Lunchstängt kl 12.00-13.00

 

På grund av rådande situation gällande Covid-19 så uppmanar vi om att kontakta oss via telefon, mail eller bokade besök. 

 

 

Hantering av personuppgifter

 

Tillgänglighetsredogörelse

 

Dataskyddsombud: Elisabeth Olofsson, 0476-551 49

 

 

 

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.