Hantering av personuppgifter

Enligt dataskyddsförordningen är Älmhultsbostäder AB ansvarig för hantering av personuppgifter, som berör Älmhultsbostäders hyresgäster och/eller personer som via vår hemsida söker en bostad, lokal, garage eller p-platser. 

 

De register som används av Älmhultsbostäder AB kan innehålla uppgifter som till exempel namn, personnummer, adress, e-postadress, telefon, bank med kontonummer, arbetsgivare och inkomst. 

 

Älmhultsbostäder AB får bara använda personuppgifter som är absolut nödvändiga för den särskilda behandlingen. För varje typ av personuppgiftsbehandling finns register som redovisar vilka uppgifter som salmas in, ändamålet med behandlingen, hur uppgifter hanteras, hur länge de sparas med mera. 

 

Exempel på register: 

- Ansökan om bostad, lokal, garage och p-plats på vår hemsida med namn med mera. 

- Register över hyresgäster med namn, adress, telefonnummer och e-postadress per fastighet. 

 

Den 25 maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen (GDPR) att gälla och vi liksom alla företag och organisationer inom EU som hanterar personuppgifter följer då den. Den ersätter den svenska personuppgiftslagen. Syftet är att stärka din personliga integritet och särskilt din rätt till skydd av dina personuppgifter. 

 

Dataskyddsombud:

Tore Vestergård tel. 0476-55425

e-postadress: tore.vestergard@almhultsbostader.se

För mer information se Datainspektionens hemsida eller Älmhults kommuns hemsida.

Älmhultsbostäder AB

Köpmangatan 27

343 30 Älmhult

Tel: 0476-554 20

JOUR: 0470-468 51

 

Telefontider

Mån - Fre 8.00 - 12.00

 

Besökstider

Mån - Tor 13.00 - 16.00

 

Hantering av personuppgifter

 

 

 

 

Vi använder cookies Jag godkänner