Boendeinformation

En kvinns som vrider på ett element.

Temperaturen i din lägenhet

Älmhultsbostäder strävar efter att leverera mellan 20 till 21 grader i lägenheterna under vintersäsongen. Den lägre gränsen 20 grader är vald med utgångspunkt i Folkhälsomyndighetens allmänna råd om temperaturer inomhus och den övre gränsen har valts av miljöskäl.

En kvinna med vit tröja som håller båda händerna om huvudet och ser besvärad ut.

Blir du störd i ditt boende?

Om du känner dig störd av din granne på något vis så är det bästa att själv först försöka knacka på, säga till eller prata med din granne. 

Tvättkorg med kläder som trillat ur.

 

Tvättstugan

De flesta av våra hyresgäster har en gemensam tvättstuga i källaren. Denna bokar du antingen via en elektronisk bokningstavla eller med en manuell tvättcylinder.

Närbild på kolgrill som är tänd

 

Grilla på balkongen?

Det är inte tillåtet att använda grill med öppen eld på balkongen. Däremot går det bra att använda sig av en elgrill, men såklart i samförstånd med dina grannar. Detta på grund av brandrisk och allas trevnad. Det finns en grillplats i de flesta områden som naturligtvis går bra att använda.

Handen på en man som testar om brandvarnaren fungerar som sitter i taket.

Brandvarnare och hemförsäkring

Älmhultsblostäder är ansvariga för att brandvarnare finns i lägenheten, men det är hyresgästen som därefter är ansvarig för skötsel och underhåll av brandvarnaren. Om den inte fungerar så kontakta oss.

En beige och vit hund som ligger i en ljusgrön soffa.

Djurägare

Tänk på att vissa människor är rädda för lösa hundar. Även om hunden inte är farlig, eller bits så kan det uppstå olyckor. Människor med dåligt hjärta kan drabbas eller så kan barn springa ut i trafiken uppskrämda av en lekfull hund.

En flicka med två tofsar som fyller en pool med vatten.

Pool och studsmattor

Att ställa upp pool eller studsmattor på gemensam mark är inte tillåtet. Älmhultsbostäder har ingen möjlighet att bevaka så att användning sker på ett ofarligt eller korrekt sätt och kan därför inte ansvara för detta.

Balkong i grönt och gult med många växter och två paraboler.

Paraboler

En parabolantenn som är felaktigt monterad kan innebära en direkt fara för både människor och fastighet.
Enda tillåtna plats för parabolantenn är inne på din balkong.

Tre gröna skott som sticket upp ur jorden, solen lyser i bakgrunden.

Odlingslådor

Att odla egna blommor eller grönsaker skapar livskvalité för många.

Hyresgäst som önskar en odlingsbänk gör en överenskommelse med oss och svarar därefter för att sköta och underhålla sin bänk.

En hand som håller en nyckel mellan fingrarna.

Tappade nycklar?

Om du låser dig ute kan du genom att ringa 0476-554 20 få hjälp med upplåsning under dagtid.

Under jourtid ringer du Securitas på telefon 010-470 51 84.

Avgift 07.00-16.00 300 kr
Avgift 16.00-07.00 samt helg 2 281 kr

ID-bricka med ett band som den hänger i samt gul bakgrund.

Vi bär alltid ID-brickor

Samtliga anställda hos oss har en synlig ID-bricka som styrker att vi kommer från Älmhultsbostäder, allt för att du som hyresgäst skall känna dig trygg och säker.
Be alltid den som besöker dig att visa en giltig legitimation/ID-bricka om du är osäker, släpp inte in vem som helst.

Barn som sitter i en liten röd barnbil, med hjälm och en mikrofon.

Parkering och fordon

Inom våra områden är det inte tillåtet att köra bil. Endast för avlastning. Vi erbjuder parkering för uthyrning i nästan alla våra kvarter. Hör av dig till oss för att boka en plats och skriva ett kontrakt. 

Frontbild med Legobitar och 2 par sneakers, typ Converse

Tillval

Vi erbjuder ett begränsat antal tillval. Är du intresserad av något enligt listan är du välkommen att kontakta oss för bedömning om det är möjligt i din lägenhet. 

Ljust rum med flyttlådor på golvet och en grön växt.

25 år som hyresgäst?

Har du varit hyresgäst hos oss på Älmhultsbostäder i 25 år i rad så premierar vi dig med en fri månadshyra. Hör av dig till oss om vi haft turen att ha dig som trogen hyresgäst så länge! 

Skylt där det står Skyddsrum, blå triangel i en orange kvadrat

Våra Skyddsrum

I Älmhultsbostäders bestånd finns ett 20-tal skyddsrum. Här har vi samlat information som kan vara bra att veta. Har du fler funderingar så hittar du svar på dina frågor genom att besöka MSB:s hemsida. (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap)

Mamma, pappa och barn i soffa som skrattar och kittlas.

Vi bryr oss om varandra (Huskurage) 

Huskurage är en våldspreventiv metod för att förebygga, förhindra och stoppa mäns våld mot kvinnor och våld mot närstående. Älmhultsbostäder uppmanar till att vara lyhörd som hyresgäst. Läs gärna mer här om hur du kan gå vidare om du misstänker att någon i din närhet blir utsatt.