Parkering och fordon

Elbilsladdare på parkering med flerfamiljshus i bakgrunden.

Du som önskar parkera på någon av Älmhultsbostäders parkeringsplatser måste hyra den. Du betalar då 190 kr per månad och får din egna plats. En plats uppmärkt med ett specifikt nummer, ex plats 500. Du vet då att den platsen alltid är ledig när du kommer hem från jobbet eller att du kan stå där en vecka då du åker utomlands utan några problem.
Du kontaktar då oss för att skriva kontrakt på den plats du önskar. 

Du kan ha fler än ett registreringsnummer registrerat på platsen, bara att meddela oss. Kanske har du två bilar eller av någon annan anledning vill skifta bilar på platsen.
Skulle det vara så att din parkeringsplats är upptagen när du kommer dit, då ringer du direkt till Securitas på nummer 0771-76 70 00 och de kommer för att bötfälla bilen som står fel. Numret till Securitas finns uppsatt vid varje parkeringsplats.
Viktigt om du byter bil är att du kontaktar oss med ditt nya registreringsnummer. Även om du skulle ha en lånebil när din ordinarie är på verkstaden eller liknande.

Kommer du på besök så finns det också besöksparkeringar i de flesta av våra områden. Dessa kostar 6 kr per timme och är uppmärkta för just detta ändamål. Det finns ett maxtak under helgvistelse och då gäller en engångssumma á 95 kr mellan fredag kl 18:00 - söndag kl 12:00.
Du laddar ner appen Parkster och följer de steg du hänvisas.

Vi har också laddplatser för elbilar att erbjuda. Dessa finns vid Eriksgatan 22-24 och Vattengatan 10-16. Vi samarbetar med MER Sweden (tidigare Bee) och erbjuder laddning till ett förmånligare pris. Det går bra att hyra sin egen plats eller använda de publika platserna för laddning upp till 5 h/tillfälle. Hör av dig om du har några funderingar kring detta!